Portretfoto Jarno TimmermansAchtergrond

Ik ben Jarno Timmermans, een servicegerichte netwerker, trainer en verbinder. Een Brabantse Europeaan en Italië-expert. Geboren in Eindhoven (1975), getogen in De Kempen, vlak bij de Belgische grens. Wonend in het mooie Nijmegen, op een steenworp afstand van Duitsland. Opgeleid als cultuurhistoricus en mediëvist in Utrecht, Nijmegen, Leuven, Florence en Bologna. Twee decennia ervaring in het volwassenenonderwijs als taaltrainer Italiaans, en werkzaam geweest als projectmanager en in verschillende communicatie- en PR-functies. Ook werkte ik veelvuldig samen met Italiaanse bedrijven. En ik ben talig; al van jongs af aan heb ik een fascinatie voor talen en dialecten.

Bureau Italia richtte ik op om mijn kennis en ervaring te delen. Specifiek met Nederlandse bedrijven die willen gaan werken met Italië of hun Italiaanse samenwerking naar een hoger niveau willen tillen: Business support voor Betere Business in Italië!

Ik combineer Noord-Europese nuchterheid met een Italiaans gevoel voor improvisatie, stijl en detail. Verbinden, trainen, en schrijven doe ik graag. Ook ben ik leergierig en nieuwsgierig naar de verhalen van anderen. En omdat een mooi project vaak begint met een kop koffie: gaan we om de tafel zitten met een caffè?