logo bureau italia mobile logo bureau italia

Volkskrant-journalist Willem Vissers: “Een heerlijk, speels en soms humoristisch boek over begrippen en bijnamen in het Italiaanse voetbal. Aanrader!”

Calcio! Italiaans voetbalwoordenboek is een geïllustreerd woordenboekje met honderden Italiaanse voetbaltermen en -woorden, journalistieke uitdrukkingen, anekdotes én 50 bijzondere bijnamen. Verkrijgbaar in boekhandels in het hele land, bij uitgever Boekhandel Roelants, via bol.com, bij Bruna, en voor wie in de buurt woont: bij mijzelf.

Italiaans voetbal spreekt tot de verbeelding. Zelfs als nuchtere kaaskop moet je toegeven: het hééft iets. Voetbal wordt in Italië op een unieke manier beleefd. Die beleving komt terug in de manier waarop Italianen over voetbal praten.
Dit geïllustreerde Italiaanse voetbalwoordenboek geeft je van A t/m Z de belangrijkste voetbaltermen, tactische benamingen en journalistieke uitdrukkingen, aangevuld met anekdotes. Als afsluiter een overzicht van vijftig bijzondere bijnamen van spelers en trainers uit de Serie A.

“Een ode aan de creativiteit en rijkdom van het Italiaans en de liefde van Italianen voor het voetbal!”

Recensies:
Ciao Tutti!
De Gelderlander
Elf Voetbal
De Stentor

Jarno Timmermans

Jarno Timmermans is eigenaar van adviesbureau Bureau Italia en geeft taaltrainingen Italiaans aan professionals. In het bijzonder aan Nederlandse profvoetballers die in Italië actief zijn. Zo werkte hij met Lasse Schöne, Marten de Roon, Perr Schuurs en Bram Nuytinck.