logo bureau italia mobile logo bureau italia
Mijn naam is Jarno Timmermans. Ik ben een Brabantse Europeaan en Italië-expert. Geboren in Eindhoven (1975), getogen in De Kempen, vlak bij de Belgische grens. Wonend in het mooie Nijmegen, op een steenworp afstand van Duitsland.

Ik ben opgeleid als historicus en mediëvist in Utrecht, Nijmegen, Leuven, Florence en Bologna. Ruim twee decennia ervaring in het volwassenenonderwijs als taaltrainer Italiaans, en ik ben werkzaam geweest als projectmanager en in verschillende communicatie- functies. Ook werkte ik veelvuldig samen met Italiaanse bedrijven. Ik ben talig, en woonde meerdere periodes in Italië. Ik combineer Noord-Europese nuchterheid met een Italiaans gevoel voor improvisatie en detail.

In 2017 richtte ik Bureau Italia op om mijn kennis en ervaring te delen. Specifiek met Nederlandse bedrijven die hun business met Italië naar een hoger niveau willen tillen.

Heb je een vraag of wil je me inhuren voor advies, ondersteuning of een (taal)training? Stuur me dan een mailtje op jarno@bureau-italia.nl.