Diensten

Bureau Italia is een all-in service adviesbureau voor betere business in Italië.
Advies, strategie én uitvoering: 

• Matchmaking
• Relatiebeheer
• Taaltrainingen Italiaans 
• Groeistrategie opzetten
• Italiaanse content verzorgen
• Italiaanse publiciteit genereren
• Afspraken maken & begeleiden met lokale en regionale Italiaanse overheden

Zakendoen met Italië verloopt niet altijd even soepel. Cultuurverschillen zijn groot. De taal vormt vaak de eerste barrière. Ook als een samenwerking succesvol van start is gegaan, kunnen zich nog problemen voordoen. Bijvoorbeeld in de communicatie of het verwachtingspatroon. Bureau Italia adviseert en ondersteunt bij strategie, uitvoering en follow-up.

Taal als drempel

De taal vormt vaak een drempel: weinig Italianen spreken goed Engels. Kennis van het Italiaans is onontbeerlijk als je zakendoet met Italië. Mogelijke oplossingen?
1) Koop de taal: neem iemand in dienst die Italiaans spreekt
2) Huur de taal: neem iemand in de arm die optreedt als verlengstuk
3) Leer de taal: verdiep je in de Italiaanse taal

Relaties opbouwen

Bureau Italia ondersteunt Nederlandse bedrijven die met Italië werken of dat willen gaan doen. Ik denk graag mee en treed op als sparringpartner. Bovendien beschikt Bureau Italia over een uitgebreid, gevarieerd Italiaans netwerk. En een netwerk heb je nodig in Italië.

Italianen werken op basis van relatie. Dat vraagt om geduld. Belangrijk is een goede onderlinge band op basis van vertrouwen. Dat betekent veel persoonlijk contact en regelmatige werkbezoeken. Italiaans leren of de taal inhuren, is dan een goede investering. Bureau Italia helpt bij het vinden van partners, en bij het opbouwen en onderhouden van relaties. Maar ook bij taaltraining.

Iets over het Italiaans

Italiaans is geen bijzonder moeilijke taal om te leren. Met een beetje inzet en enthousiasme is al snel een gesprekje in het Italiaans mogelijk. Maar naast het verbale aspect zijn er ook de non-verbale communicatie en een cultuurgebonden communicatiestijl, die afwijken van de Nederlandse. Met ook nog eens verschillen tussen de Italiaanse regio’s onderling.

Bovendien is een taal tot in de puntjes beheersen een ander verhaal: niet iedereen kan tijd investeren in het goed leren spreken van de taal, of om een hoog niveau vast te houden. Dan is het prettig om te kunnen terugvallen op een betrouwbare, flexibele partner. En dat is precies wat Bureau Italia doet: Bureau Italia helpt!