logo-bureau-italia-juni-2019

Diensten

Werken met Italië

Koop, huur of leer de taal!

Zakendoen met Italië verloopt niet altijd even soepel. Cultuurverschillen zijn soms groot. De taal vormt vaak de eerste barrière. Ook als een samenwerking succesvol van start is gegaan, kunnen zich nog problemen voordoen. Bijvoorbeeld in de communicatie. Mogelijke oplossingen? Mijn advies? Drie mogelijkheden… Koop de taal: neem een Italiaanse medewerker in dienst. Huur de taal: neem iemand zoals ik in de arm die optreedt als verlengstuk in Italië. Leer de taal: verdiep je in de Italiaanse taal, zowel professioneel als privé heel waardevol… Bureau Italia ondersteunt bij al deze oplossingen: van werving tot business support en taaltraining!

Waarom krijg ik geen antwoord op de mails die ik naar Italië stuur?

Wie moet ik spreken binnen dat Italiaanse bedrijf om zaken voor elkaar te krijgen?

Bureau Italia ondersteunt Nederlandse bedrijven die met Italië werken of dat willen gaan doen. De kracht van Bureau Italia zit hem in flexibiliteit, maatwerk, een groot netwerk en persoonlijke aandacht. Ik denk graag mee en treed op als sparringpartner. Maar ik kan ook de uitvoering verzorgen en beschik over een uitgebreid, gevarieerd Italiaans netwerk.

Ik heb tijdens een werkbezoek graag iemand aan mijn zijde die Italiaans spreekt…

Wie begeleidt me bij mijn eerste stappen in Italië?

Zakendoen met Italië vraagt om een goede onderlinge band, gebaseerd op vertrouwen. Dat betekent veel persoonlijk contact en regelmatige werkbezoeken. Italiaans leren spreken, is dan een goede investering. Bureau Italia biedt:

  • Een uitgebreid, gevarieerd netwerk in Italië
  • Ondersteuning bij het zoeken naar Italiaanse partners
  • Begeleiding bij werkbezoeken aan Italië
  • Begeleiding bij werkbezoeken vanuit Italië
  • Taaltrainingen voor professionals
  • Ondersteuning bij relatiebeheer en communicatie
  • Tolk- en vertaaldiensten

Iets over het Italiaans

Bedoelen ze nou Ja of Nee?

Wat betekent al dat gewapper met die handen eigenlijk?

Voor Nederlanders is het Italiaans geen bijzonder moeilijke taal om te leren. Met een beetje inzet en enthousiasme is al snel een gesprekje in het Italiaans mogelijk. Maar naast het verbale aspect zijn er ook de non-verbale communicatie en een cultuurgebonden communicatiestijl, die afwijken van de Nederlandse. Met ook nog eens verschillen tussen de Italiaanse regio’s onderling. Bovendien is een taal tot in de puntjes beheersen een ander verhaal: niet iedereen beschikt over de tijd die nodig is om goed Italiaans te leren spreken of om een hoog niveau vast te houden. Dan is het prettig om te kunnen terugvallen op een betrouwbare, flexibele partner die ondersteunt. En dat is precies wat Bureau Italia doet!