logo bureau italia mobile logo bureau italia

Hoe krijg je voetbalfans het OV in?

Hoe krijg je voetbalfans het OV in? Een mooie samenwerking tussen vervoersbedrijf Autolinee Toscane en voetbalclub Fiorentina. De bus parkeren, maar dan anders…

Een Florentijnse stadsbus in paarse kleuren en met de promotiecampagne 'Segui la Fiorentina, scelgi l'autobus'

Een elftal bussen

Dat is een mooie nieuwe samenwerking tussen Autolinee Toscane en Fiorentina. Als de Florentijnse club thuis speelt, is er een heel elftal aan bussen die je kunt nemen. Er zijn 11 lijnen die je naar het stadion voeren. Plus een stormram: lijn 52 komt alleen op wedstrijddagen van de bank. Goed geregeld voor reizigers en fans, ook via de app (Florence scoort al enkele jaren als dé smart city van Italië.

Firenze Smart City

In de jaarlijkse ranglijst ICity Rank 2022 door FPA – FORUM PA kwam Florence opnieuw als meest gedigitaliseerde Italiaanse stad uit de bus. Ontwikkelingen van digitalisering in het Italiaanse openbaar bestuur: het gemiddelde digitaliseringsniveau stijgt. Een nieuwe fase is aangebroken: steeds meer effectief gebruik door burgers van de digitale mogelijkheden van lokale overheden, en digitale technologie wordt steeds meer geïntegreerd.

Publiciteitscampagane

Om dit aanbod onder de aandacht te brengen, is een publiciteitscampagne gestart: “Volg Fiorentina, Kies de bus”. Met een promovideo, veel aandacht op de socials, én met stadsbus 17 die in het paarse tenue rondrijdt.
Op de achterkant de opstelling met rugnummers! Gewoon 4-3-3, zoals het hoort…