logo bureau italia mobile logo bureau italia

It was only a little detail

It was only a little detail but it made me want to go to United straight away’

“Het kan toch ook in het Engels?”
“Ik heb het al druk genoeg”
“Ik ben niet zo’n talenwonder”

Twijfel je nog aan het nut van het leren van een andere taal? Redenen genoeg om er niet aan te beginnen! Geen tijd, geen zin, geen aanleg.

He said hi’ in Portuguese!
Maar kijk eens naar deze anekdote. Bij kennismaking groette voetballegende Alex Ferguson het voetbaltalent Andreas Pereira in zijn eigen taal. En dat maakte indruk op de jonge Braziliaan: ‘It was only a little detail but it made me want to go to United straight away’.
In een interview met The Guardian (1 februari 2018) beschrijft Pereia zijn eerste ontmoeting met de legendarische Schotse coach: “Suddenly we met Ferguson,” Pereira recalls. “He said ‘hi’ in Portuguese and that was very special to me. I didn’t expect that. I thought: ‘How does he know that?’ It was only a little detail but it made me want to go to United straight away. I wanted to sign immediately and stay there”.

Details maken het verschil
Dit voorbeeld laat zien wat het effect kan zijn van het leren van een andere taal. Details maken het verschil. Al is het maar een woordje. Een groet. Het creëert een opening. Ook in het bedrijfsleven. Ook in Italië, waar kennis van het Engels nog geen gemeengoed is.
Bureau Italië biedt taaltrainingen voor professionals. Op maat en flexibel.

Toch liever hulp?
Overtuigd van het nut, maar toch te druk om Italiaans te (blijven) leren? Liever ondersteuning bij communicatie met Italiaanse bedrijven? Bij werkbezoeken? Bij oriënterende gesprekken? Bij relatiebeheer? Bij vertalingen?
Bureau Italie helpt graag: Diensten