logo bureau italia mobile logo bureau italia

Fiumicino opnieuw Europa’s Beste Luchthaven

Fiumicino is opnieuw Europa’s beste. De Romeinse luchthaven won voor het tweede jaar op rij de Best Airport Award, toegekend door de Airports Council International (ACI).

Snel gestegen

Het is de eerste keer dat een vliegveld twee jaar achter elkaar deze onderscheiding krijgt toegekend. Er werden zes Awards uitgereikt, verdeeld over categorieën naar grootte. Fiumicino, officiële naam: Leonardo da Vinci, won in de categorie > 25 miljoen passagiers. Helemaal bijzonder aangezien deze luchthaven vijf jaar geleden nog ergens onder aan de ranglijst bungelde!

Passagier centraal

De jury van de 2019 ACI Awards bestaat onafhankelijke experts van de Europese Commissie, de European Union Aviation Safety Agency (EASA), SESAR JU en de European Civilian Aviation Conference (ECAC). ACI Europe telt meer dan 500 luchthavens in 45 Europese landen. Fiumicino maakte op meerdere onderdelen indruk: effectiviteit, sterke focus op innovatie, voortdurende performance monitoring, nauwe samenwerking met luchtvaartmaatschappijen, de safety management strategie, duidelijke milieudoelstellingen. Bovendien lukt het de luchthaven om de passagier centraal te stellen: er wordt hard aan gewerkt om het verblijf op Fiumicino zo eenvoudig en toch comfortabel mogelijk te maken. Fiumicino scoorde ook uitstekend wat betreft punctualiteit van vertrekkende vluchten. Dagelijks werken er 3.500 mensen op het vliegveld. In 2018 noteerde Fiumicino een record aantal passagiers: 43 miljoen.

Vaker onderscheiden

De Romeinse luchthaven werd de laatste tijd al vaker onderscheiden. In 2018 werd het uitgeroepen tot het sterkst verbeterde vliegveld. Bovendien eindigde het als negende op de wereldranglijst van beste vluchthavens. En eerder dit jaar kreeg het vliegveld een upgrade van Skytrax, het Britse adviesbureau dat luchthavens en luchtvaartmaatschappijen kwalitatief beoordeelt: Fiumicino mag nu vier (van vijf) sterren achter zijn naam zetten.

Een bord op de Romeinse luchthaven Fiumicino wijst de weg naar de gates