logo bureau italia mobile logo bureau italia

‘Testa o Cuore?’

Deze zomer is het 5 jaar geleden dat ik Bureau Italia startte. Tijd om eens terug te kijken op wat ik heb gedaan de afgelopen jaren.

'Ik wilde met een adviesbureau Nederlandse bedrijven helpen. Adviseren en ondersteunen bij hun business in/met Italië'

Testa o cuore?

Gisteren, in gesprek met Daniëlle Pos, realiseerde ik me dat zij gelijk had toen ze zei dat ik veel doe.
Ik dóe ook veel verschillende dingen. Maar met ‘Italië’ als rode draad. En daarbij heb ik vaak mijn hart gevolgd. Daaruit is Bureau Italia ook ontstaan: anderen willen helpen met mijn kennis en kunde.

Adviseren en ondersteunen

Ik wilde met een adviesbureau Nederlandse bedrijven helpen. Adviseren en ondersteunen bij hun business in/met Italië. En ik wil hier geen succesverhaal ophangen. De eerste jaren waren heel moeilijk. Mijn weg vinden, mijn stem vinden, klanten vinden. Hoofd én hart volgen. Hard werken, aandacht verdelen tussen werk en kinderen, offers brengen.

Maar nu ik zo terugkijk, doe ik dat met voldoening en trots. Ja, het was en is veel – maar heel veel moois!

* Met Bureau Italia: Nederlandse bedrijven helpen
* Met Bureau Italia Topsport: Nederlandse profvoetballers helpen
* Met Casa Perfetta: samen met Filomena E. A. Uffing Nederlanders helpen bij hun zoektocht naar hun Italiaanse droomhuis

Van strategie to Champions League

En onder ’helpen’ valt vanalles: strategie opzetten, taaltrainingen verzorgen, klanten vinden, relatiebeheer verzorgen, Italiaanse content maken, communicatie met Italië verbeteren, werkbezoeken organiseren en begeleiden, als tussenpersoon optreden, vertalen, tolken (van fabriek tot Champions League), en schrijven over trends en ontwikkelingen in Italië…

Dat kan allemaal niet alleen vanuit het hart, daar heb je ook je hoofd bij nodig. Dat zat de afgelopen jaren soms overvol. Maar het lukt steeds beter de balans te vinden. Tussen hoofd en hart. Tussen werk en kinderen. En tussen Nederland en Italië.

Ik hoop ook de komende jaren veel moois te kunnen doen en anderen te helpen. Met Italië als rode draad.
En met hoofd én hart…

Hoe kan Bureau Italia jou helpen aan Betere Business in Italië? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.