logo bureau italia mobile logo bureau italia

Italië pakt gesjoemel bij de pomp aan

Het protest van Italiaanse pomphouders heeft niet geholpen: Italië pakt gesjoemel bij de pomp aan. Sinds 1 augustus moeten zij de gemiddelde benzine- en dieselprijzen tonen. Zie je precies hoeveel je bovengemiddeld betaalt…

Transparantie voor burger

Italië pakt gesjoemel bij de pomp aan. De overheid hoopt dat te voorkomen dat de pomphouders teveel vragen. Er gelden precieze instructies voor de plaatsing en afmetingen van infoborden. Met serieuze boetes en straf bij overtreding. Eerder dit jaar (zie comment) klonken nog stevige protesten van pomphouders, die liever zagen dat de Italiaanse overheid ‘de echte problemen’ aanpakte, lees: de fluctuerende brandstofprijzen. Italië kwam na forse prijsstijgingen een tijdlang de burger tegemoet met een accijnsverlaging, maar stopte daar begin dit jaar mee. Deze stap biedt de burger in ieder geval wat meer inzicht, transparantie in de gemiddelde prijzen in het land en per regio.

Elke ochtend verse prijzen

De Italiaanse overheid publiceert zelf ook elke dag online om 08:30u de gemiddelde brandstofprijzen, per regio, ook langs snelwegen. De Italiaanse minister van Economische Ontwikkeling (Ministry of Enterprises and Made in Italy) Adolfo Urso : “Iedere consument wordt nu in staat gesteld om te checken of hij of zij een bovengemiddelde prijs betaalt”.

Goed voor Italië, altro esempio di un’ #italiapositiva

Zelf last van gesjoemel bij zakendoen met/in Italië? Bureau Italia helpt. Neem contact op voor meer informatie.

Italië pakt gesjoemel bij de pomp aan: screenshot van de Italiaanse overheidspagina met gemiddelde brandstofprijzen