logo bureau italia mobile logo bureau italia

Klant: “Ik ben blij dat ik jou ben tegengekomen!”

Ik help Nederlandse bedrijven aan betere business in Italië. Welke waarde bied ik bedrijven die zélf al veel ervaring hebben met Italië? Een klant aan het woord.

John van Dijk, directeur van Italië-specialist Van Dijk Logistics: “Ik werk al decennia in Italië en heb er al jaren een vestiging. En tóch helpt Jarno me enorm bij mijn zaken in Italië”.

Klant aan het woord: "Ik ben blij dat ik jou ben tegengekomen!" Bureau Italia helpt ook bedrijven die al veel ervaring hebben met Italië, aan betere business in Italië

Zakendoen in Italië – Italiaanse overheden

“Bijvoorbeeld door me te adviseren en ondersteunen in het contact met lokale en regionale overheden en organisaties. Door publiciteit te helpen genereren. En door zijn eigen blik op ondernemen in Italië: hij wijst me op zaken die zich buiten mijn eigen branche afspelen, maar belangrijk zijn voor mijn onderneming.
“Dat betekent soms: buiten mijn comfortzone opereren. Maar juist dát zorgt voor groei!”

Groei in Italië

Bureau Italië helpt Nederlandse bedrijven aan betere business in Italië. Bijvoorbeeld bij relatiebeheer, communicatie en market entry. Maar ook bedrijven en ondernemers die zelf al de nodige ervaring hebben in en met Italië, help ik bij verdere groei. Bijvoorbeeld door als tussenpersoon op te treden in het contact met andere bedrijven, met overheden en met brancheorganisaties. Maar ook door een strategisch plan op te stellen en op te treden als tolk.

Grote cultuurverschillen

Zakendoen met Italië verloopt niet altijd even soepel. Cultuurverschillen zijn groot. De taal vormt vaak de eerste barrière. Ook als een samenwerking succesvol van start is gegaan, kunnen zich nog problemen voordoen. Bijvoorbeeld in de communicatie of het verwachtingspatroon. Bureau Italia adviseert en ondersteunt bij strategie, uitvoering en follow-up.

All-in service- en adviesbureau

Als all-in service adviesbureau biedt Bureau Italia Advies, maar ondersteunt ook bij Strategie én Uitvoering. Van matchmaking en relatiebeheer, tot taaltrainingen Italiaans, het opzetten van een groeistrategie en het verzorgen van Italiaanse content. Ook Italiaanse publiciteit genereren is onderdeel van ons dienstenpakket, net als afspraken maken & begeleiden met lokale en regionale Italiaanse overheden.

Maatwerk

Hulp nodig bij zakendoen in Italië? Bureau Italia biedt altijd maatwerk, voor elke sector, van topsport tot transport, en van design tot maakindustrie. Neem contact op voor meer informatie.