logo bureau italia mobile logo bureau italia

Maserati moderniseert

Maserati plugt in. Er komt een nieuwe, groene generatie van luxe Italiaanse sportwagens: hybride en volledig elektrisch.

Logo van Maserati met de kenmerkende drietand

Investering in elektrisch

Fiat Chrysler Automobiles , waarvan Maserati onderdeel is, investeert daarvoor 800 miljoen. En dan vooral in Mirafiori in Turijn, de beroemde voormalige Fiat-fabriek, een van motoren van de naoorlogse wederopbouw. Maserati kondigde eerder al aan elke 6 maanden een nieuw model te presenteren tot 2022. Hard nodig, want de verkoopcijfers dalen al een tijd. Nu is bekend dat het merk met de iconische drietijd voor de nieuwe modellen inzet op elektrisch en hybride. En de vernieuwing klinkt ambitieus: niet alleen wordt het hele gamma aangepakt, maar ook in een hoog tempo.

Ghibli eerst

Het eerste model nieuwe stijl wordt de nieuwe hybride Ghibli. Volgend jaar start de productie van de eerste modellen met volledig elektrische aandrijving, de GranTurismo en de GranCabrio. Een nieuwe SUV staat ook op de planning, te bouwen in de fabriek in Cassino. En nog dit jaar wordt de productie gestart van een nieuwe Alfieri die moet gaan concurreren met de Tesla Roadster.

De investeringsplannen zijn, naast de productie van een nieuwe, elektrische Fiat 500, goed nieuws en broodnodig voor de Italiaanse auto-industrie en economie.

Zelf investeren in je business met Italië? Bureau Italia helpt! Neem contact op voor meer informatie.