Nederlandse bedrijven maken deze fouten in Italiรซ

 In Blogs

Business met Italiรซ? Nederlandse bedrijven maken vaak deze fouten. Een goede voorbereiding is essentieel.

๐—”๐—น๐—น๐—ฒ๐˜€ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ ๐—บ๐—ฎ๐—ถ๐—น ๐˜„๐—ถ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ๐—ป

Italiรซ wordt steeds digitaler, toch blijven mails vaak onbeantwoord. Oplossing? Fysieke ontmoeting en (video)bellen, evt. een old school brief. Schakel daarvoor een specialist in.

๐—”๐—น๐—น๐—ฒ๐˜€ ๐—ถ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—˜๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—น๐˜€ ๐˜„๐—ถ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ๐—ป

De meeste Italianen spreken niet goed Engels. Zeker oudere generaties en (dus) decision makers niet.
Oplossing? Italiaans spreken. Spreek je het niet? Drie oplossingen: 1) Leer het 2) Doe je personeel op les 3) Huur een specialist in (Bureau Italia biedt taaltrainingen Italiaans aan voor elke branche, elk niveau, altijd maatwerk).

๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ผ๐—ผ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป

Italiaanse bedrijven/organisaties zijn hiรซrarchisch ingericht. Een losse flodder komt zelden op de goede plek terecht. Oplossing? Verdiep je in het bedrijf, bevraag je (Italiaanse) netwerk. Of huur daarvoor een specialist in.

๐—ง๐—ฒ ๐—ถ๐—ป๐—ณ๐—ผ๐—ฟ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป

Formele omgangsvormen zijn een teken van respect en van groot belang. Meteen tutoyeren, direct zijn, om korting vragen? Nee! Oplossing? Respectvol en beleefd blijven, formaliteiten respecteren.

๐—ง๐—ฒ ๐˜€๐—ป๐—ฒ๐—น ๐˜„๐—ถ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฎ๐—ฎ๐—ป

Het tempo ligt anders dan in Nederland. Richt je niet meteen op harde resultaten. Werk eerst aan de relatie. Toon interesse. Oplossing? Geduld en flexibiliteit.

Waarom eigenlijk zakendoen met Italiรซ?

Italiรซ is een belangrijke handelspartner van Nederland. Grote interne markt, 60,5 miljoen inwoners. Wereldtopper in gespecialiseerde branches. Binnen Europa handelen we alleen meer met onze directe buurlanden. De aanloop vraagt vaak wat geduld, maar eenmaal goed van start blijken zakelijke relaties met Italiaanse partijen duurzaam en zeer de moeite waard!

Een goede voorbereiding is essentieel

Niet iedereen denkt en handelt als een Nederlander. Gelukkig maar, dat maakt het interessant. Maar ook uitdagend. Zo is geld voor doel en drijfveer voor een Nederlandse ondernemer. Daar doe je het (o.a.) voor, toch? Maar niet elke Italiaanse ondernemer redeneert zo! Italianen doen zaken op basis van relaties.
Bereid je dus goed voor als je zaken wil doen met Italiรซ. Ga strategisch te werk. Investeer in contact.
En als je eenmaal een goede band hebt opgebouwd met een Italiaanse partij, is dat vaak voor het leven. De investering waardโ€ฆ

Hulp nodig bij zakendoen met Italiรซ? Bureau Italia helpt!

Laatste berichten