logo bureau italia mobile logo bureau italia

Waarom werken met Italië?

“Politieke chaos, machismo, druktemakers, mooie-maar-moeilijke taal, onbetrouwbaar, moeilijk afspraken mee te maken, mafia, ze kunnen niet organiseren, ik-ken-er-niemand…”
Nederlanders gaan er graag op vakantie. We zijn gek op de keuken. Maar voorbij de pasta, het ijs en de zon: laat ‘Italië’ vallen en het regent vooroordelen en misvattingen. Nederlandse media dragen bij aan het eenzijdige beeld van Italië. Slecht nieuws verkoopt beter. Ook Nederlandse ondernemers laten zich daardoor snel afschrikken, merk ik. Wat maakt zakendoen met Italianen het dan toch zo de moeite waard?

Hardwerkend, creatief en betrouwbaar

Die miljoenen hardwerkende en betrouwbare Italianen! Die goed werk leveren, die unieke producten maken. Die er voor zorgen dat hun land op veel gebieden juist voorop loopt. Dat de Italiaanse economie op veel gebieden de groenste van Europa is (recycling bijvoorbeeld). Al die Italianen die blij zijn je te leren kennen. Die werken op basis van relaties en vertrouwen. Die gráág willen samenwerken. En Italianen zijn niet alleen toppers als het gaat om design, mode en levensmiddelen. Ook technisch: een grote maakindustrie. Ze kúnnen alles maken. Zijn ontzettend creatief, met oog voor detail en schoonheid.

Sympathiek land

Italianen vinden Nederland een sympathiek land. Ja, ze zijn soms wat direct (bot) en luidruchtig, die Nederlanders. Maar wel betrouwbaar. Vooruitstrevend. Innovatief. En de combi NL-IT werkt vaak prima. Italië is de zesde exportmarkt voor Nederland. En het potentieel is enorm.
Ook benieuwd naar kansen in/met Italië? Hulp nodig? Bij het vinden van de weg? Met de taal, met communicatie, met het opbouwen van een netwerk? Bureau Italia helpt. Neem contact op.

Voor Nederlandse ondernemers valt er uitstekend samen te werken met Italianen