logo bureau italia mobile logo bureau italia

Yves Saint Laurent: nieuwe hub in Toscane

Nieuw jasje voor leegstaande panden, 300 nieuwe arbeidsplaatsen.

Modehuis Yves Saint Laurent (YSL) start in het Toscaanse Scandicci een nieuw atelier voor research en development, voor opleiding en voor het ontwikkelen van prototypen van luxe ledergoederen. Toscane is van oudsher een regio waar kwaliteitsleer wordt bewerkt en verkocht. YSL heeft al een vestiging in Scandicci (provincie Florence).

Palazzo delle Finanze

Het gaat om onroerend goed dat in de jaren ’90 werd gebouwd voor het Ministerie van Financiën. Maar het Palazzo delle Finanze werd niet helemaal afgebouwd en nooit in gebruik is genomen. Het complex van 28.000 m2 bestaat uit twee gebouwen. Het wordt voor 28,5 miljoen euro geherstructureerd in opdracht van eigenaar Cassa Depositi e Prestiti, ooit een staatsbedrijf, nu een NV met als belangrijkste doel het financieren van overheidsprojecten in het land. De Groupe YSL, onderdeel van Kering, gaat het huren voor 27 jaar. Naar verwachting zal dat in september 2020 zijn. Dan treden ook 300 nieuwe arbeidskrachten in dienst, naast de 340 huidige werknemers. De investering is onderdeel van YSL’s strategie voor de komende jaren. Het modehuis, geleid door de Italiaanse Francesca Bellettini (foto linksonder), maakt de laatste een flinke groei door.

Gucci Artlab

Een boost voor de regio in het algemeen en Scandicci in het bijzonder. Sinds 2018 huist ook Gucci in Scandicci. Op Gucci’s innovatieve hub van 37.000 m2 genaamd ArtLab (foto rechtsonder) zijn 800 medewerkers werkzaam. Gucci ontstond in 1921 in Florence.

Zelf ook actief in Italië, of plannen daartoe? Bureau helpt! Neem contact op voor meer informatie.