logo bureau italia mobile logo bureau italia

5 redenen om als ondernemer Italiaans te leren

5 redenen om als ondernemer Italiaans te leren. En 1 bonusreden!
Betere business in Italië? Leer Italiaans! Je wilt ondernemen in/met Italië. Of je doet dat al. Waarom dan Italiaans leren?

De auteur van dit blog leest een Italiaanse krant

Er zijn redenen genoeg te verzinnen om als ondernemer géén Italiaans te leren:

  • geen tijd
  • met Engels kom je toch ook een eind?
  • overdag volle agenda
  • al lang niet meer in de schoolbanken gezeten
  • ben niet zo talig
  • rijtjes stampen, op mijn leeftijd?

Allemaal redenen die niet opgaan of inmiddels achterhaald zijn. Vijf redenen waarom het de moeite loont om Italiaans te leren. Als ondernemer. En als mens (‘het zijn net mensen, die ondernemers’)..

1) IJs

Italiaans spreken breekt het ijs in gesprek met een zakenpartner. Ook een beetje Italiaans spreken, is al de moeite waard. Italianen waarderen het als je laat zien dat je de moeite neemt om je te verdiepen. In hun taal. In hun cultuur. In hen. Zoals ook wij het leuk vinden en waarderen als een Italiaan onze taal probeert te spreken. En je geeft ook een signaal af: je wilt blijkbaar investeren in deze relatie en bent niet bang voor aanpakken

2) Smeerolie

Als je in een gesprek met een Italiaanse businesspartner wat Italiaanse woorden, vaktermen en uitdrukkingen kunt gebruiken, werkt dat als smeerolie. Het gesprek loopt makkelijker. Zeker als je het Italiaanse jargon van jouw specifieke vakgebied herkent of zelfs kunt gebruiken. Het Engels rukt op, zeker afhankelijk van de branche, maar is nog lang geen gemeengoed. En omdat Italianen doorgaans werken op basis van relaties, is het wel zo verstandig en lonend de taal een beetje onder de knie te krijgen.

3) Blik

Een taal leren, verruimt je geest. Geeft je een ruimere blik, een andere kijk op het leven. Je verrijkt jezelf. Italiaans biedt je een venster op de Italiaanse cultuur. Er gaat écht een wereld voor je open!

4) Fris

Een taal leren is – wetenschappelijk bewezen – goed voor je brein, houdt je jong en fris. De cognitieve functie van je hersenen gaat er op vooruit: je hersenen en geheugen verbeteren. Je kunt je geheugen zien als een spier die kun je trainen. Uit onderzoek blijkt bovendien dat je besluitvaardiger bent, wanneer je een tweede taal machtig bent.

5) Flexibele aanpak

Deze praktische drempel is er niet meer: “Ik heb geen tijd of gelegenheid om weken- of maandenlang naar een klaslokaal te gaan”. Bureau Italia biedt Italiaanse taaltraining aan, helemaal toegesneden op jouw wensen. En op jouw agenda. Training kan ter plaatse, in-company, op een andere locatie plaatsvinden. Ook aan huis. Ook via Skype. Of een combinatie van dit alles. Op tijden en dagen dat jouw agenda het toestaat.

Bonusreden: fun!

Een nieuwe taal leren is leuk! Elke training leer je weer iets nieuws. Direct toe te passen. En Italiaans is natuurlijk niet zomaar een taal… Italiaans is natuurlijk de mooiste de taal die er bestaat! Een taal die je zingt, zo ervaren veel Nederlanders het Italiaans. De taal van de Liefde. Van design en mode. Van de Opera. Van La Dolce Vita.

Humor

De taaltraining Italiaans die Bureau Italia aanbiedt, zijn altijd maatwerk. En luchtig; humor en relativeringsvermogen versoepelen het leren van een nieuwe taal. En de praktijk en jouw persoonlijke situatie bepalen tempo, inhoud en doelen. Bureau Italia is er voor elke ondernemer en andere professionals die met Italië werken of dat willen gaan doen. Kijk hier voor een overzicht van de diensten van Bureau Italia.
Bureau Italia werkte al met tal van professionals: van profvoetballers tot designers, juristen en technici. Neem contact op voor meer informatie.