logo bureau italia mobile logo bureau italia

Zó maak je indruk. Als professional. En als mens

Aaron Ramsey sprak tijdens zijn presentatie bij Juventus al wat Italiaans. En meer dan twee zinnen. Heel belangrijk, niet alleen voor die eerste indruk: de taal leren, als mens en als professional!

It pays off

Topvoetballer Aaron Ramsey verkaste onlangs van Londen naar Turijn. Hij heeft even de tijd gehad, en die blijkbaar aangegrepen, om te beginnen met het leren van de Italiaanse taal. Niet vanzelfsprekend, zeker niet voor Britten. And it pays off…. Applaus! Een voorbeeld van professionaliteit en toewijding. Investeren. Je kwetsbaar durven opstellen. Fouten durven maken. Je aanpassen.
Gevolg? Direct een band met fans, met journalisten, met collega’s – want je doet moeite hun taal te spreken. Je neemt mensen voor je in. Maar ook voor jezelf, als mens. Een taal leren is een verrijking van je eigen leven, in alle opzichten. Taal = verdieping.
Bekijk de presentatie van Ramsey en oordeel zelf.

Io non sono pirla

Voor wie cynisch wil zijn: het kan ook een trucje zijn. Mourninho gebruikte bijvoorbeeld slim een Milanees scheldwoord tijdens persconferentie. ‘Ma io non sono pirla. En maakte dat een gevleugelde uitspraak -net als de term zeru tituli en zijn handboeiengebaar – en schreef zo voetbalgeschiedenis in Italië (ook op sportief gebied, trouwens). Daar wordt nu nog over gekwijld in Milaan (no offense, cari interisti)…

Football Language Tutor

Bureau Italia helpt Nederlandse profvoetballers bij hun integratie in het Italiaanse voetbal. Zie: “Ik ga niet afwachten, je moet er zelf wat van maken“. Kijk voor meer informatie bij Football Language Tutor. Bureau Italia is er ook voor andere professionals.

De officiële presentatie van Aaron Ramsey bij Juventus waarbij hij ook even in het Italiaans sprak